Essentie

Expositie

Essentie

Eindexamenexpositie afgestudeerden Fotoacademie Groningen

In de expositie ESSENTIE, te zien in Galleria Unexpected (Schuitendiep 47, Groningen) geven vier kersvers afgestudeerde fotografen aan de Fotoacademie Groningen ieder op eigen wijze een beeld van waar het hen in het leven werkelijk om gaat.

Essentie: de kern, dat wat het belangrijkst is. Het is waarop Joséphine Kurvers, Cisca Sibon-Pichel, Pieter Tonnis de Graaf en Willem Vegter zich in hun fotowerk richten. De vier werken binnen genres variërend van landschap en portret tot autonome fotografie, en hanteren onderling verschillende benaderingen en technieken maar vinden elkaar in hun zoektocht naar dat wat overblijft wanneer alle randzaken zijn weggestreept.

Willem Vegter: Ik maakte een rondreis door Groningen, de plek waar ik vandaan kom en waar ik me thuis voel. Ik ging op zoek naar wat ik omschrijf als de naturelkant: ‘Dat wat gewoon zo is omdat het zo is.’ Mensen en landschap en dingen zonder bijbedoelingen. ‘Het kan allemaal best indrukwekkend zijn maar het is nooit bedóéld om indrukwekkend te zijn. Groningers houden niet van opsmuk.’ Een visser in de haven van Lauwersoog, een boerderij met een reuzenrad in de tuin, een weg door de polder. En zo is het.

De vier fotografen van ESSENTIE vormen de laatste groep die is afgestudeerd aan de Groninger vestiging van de Fotoacademie, het in Amsterdam gevestigde toonaangevende opleidingsinstituut voor talentvolle fotografen. De noordelijke vestiging sloot weliswaar in 2014 formeel haar deuren, maar de hoofdvestiging in Amsterdam bood reeds ingeschreven fotografen de gelegenheid om hun opleiding op een tijdelijke locatie op de Biotoop in Haren te voltooien.

Meer informatie is te vinden via de volgende adressen:

https://www.fotoacademie.nl/inspiratie/willem-vegter

http://www.galleriaunexpected.com/exposities/vorige-exposities/

De foto's hiernaast zijn een selectie van mijn getoonde werk.

When

  • 27 mei 2017
  • 11 juni 2017
  • 11:00 AM
  • 05:30 PM

Where

Cost

  • € Free